Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

ЄвроМайдан: правоохоронці підняли руку на журналістів

 

На центральних вулицях столиці люди продовжують протестувати проти вчорашнього розгону демонстрації на Майдані Незалежності.

 

 

 

За різними оцінками, в акції беруть участь сотні тисяч людей. До вашої уваги огляд вітчизняних Інтернет-видань стосовно сьогоднішніх подій в столиці.

 

Радіо Свобода

 

На львівській центральній площі в неділю зібралося більше 50 тисяч людей. Вони вимагали відставки президента, уряду і парламенту. Віче розпочалося спільною молитвою за участю священиків різних конфесій. А потім до людей зверталися місцеві політики та громадські діячі, які закликали всіх мобілізуватися і їхати в Київ.

 

 

Корреспондент

 

Народний депутат Петро Порошенко подав заяву про вчинення злочину групою невідомих молодих осіб спортивної статури у кількості до півтори тисячі осіб на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента.

Цю заяву він оформив в екіпажу ДАІ у складі лейтенанта Довжинця та старшого міліціонера Герасименка, повідомляють у прес-службі політика. Порошенко зазначив, що склад злочину містить в собі провокації, зокрема, "тітушки" підігнали грейдер, щоб знести паркан і створити небезпечну ситуацію на вулиці Банковій.

 

Депутат зазначив, що зараз людей вдалося утримати від того, щоб вони піддалися на цю провокацію. Водночас, зазначив Порошенко, біля Адміністрації Президента знаходиться близько 2 тисяч молодих людей у масках, у багатьох з них балончики зі сльозогінним газом, камені, прути. Він підкреслив, що акція має проходити мирно, щоб уникнути кровопролиття.

 

 

Українська правда

 

Декілька українських та іноземних журналістів постраждали на Банковій у Києві під час сутичок, коли "Беркут" відтісняв людей з-під Адміністрації президента.

 

Зокрема, розбили голову журналісту з Польщі і оператору Euronews, постраждали журналіст "Українського тижня" Валерія Бурлакова та фотожурналіст "ЛігаБізнесІнформ" Олександр Перевозник.

 

Також постраждав журналіст "Української правди" та Громадського ТБ Мустафа Найем і ледь не постраждали фотокор УП Дмитро Ларін, Макс Левін із видання "Лівий берег" та фотокор Максим Кудимець.  

Михайлина Скорик повідомила у Facebook:  "Журналісту з Польщі розбили голову на Банковій – били до 10 разів, каже він".

 

BBC Україна

 

"Інформація щодо проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України, що з'явилася у соціальних мережах, не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні на офіційному сайті Ради Національної Безпеки та Оборони України.

 

Речник прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко також заявив агенції "Українські новини", що для запровадження надзвичайного стану "немає жодних підстав", і що в уряді таку можливість не обговорюють.

 

Раніше один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив, що президент Янукович має плани скликати засідання РНБО, аби ухвалити рішення для запровадження надзвичайного стану в Україні і припинити акції протесту.

 

Zaxid

 

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав мешканців міста вивісити на своїх будинках, установах та на підприємствах прапори України. Про це йдеться у зверненні мера до мешканців міста щодо ситуації, яка склалась в країні та у Львові.

 

«Коротко про організаційні дії міської влади Львова. Головне зараз - забезпечення безперебійної життєдіяльності Львова та безпека людей, які висловлюють свою громадянську позицію. Сьогодні у Львові відбувся мітинг. Взяли участь до 50 тисяч львів'ян. Усі дуже емоційно заряджені, але панує самоорганізація та самодисципліна. Люди продовжують виїжджати на Київ», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

 

В Полтаві також сьогодні мітингували.

 

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог