Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

«Ворскла» заборгувала гроші своєму колишньому головному тренеру

Василь Сачко незадоволений тим, що йому досі не виплатили зароблені гроші.

 

 

Про це повідомляє видання meta-ratings.

 

Колишній головний тренер «Ворскли» подав позов до Палати з вирішення спорів УАФ щодо невиконання перед ним контрактних зобов'язань. Мова йде про заборгованість по зарплатні.

Точна сума зарплати колишнього гравця та тренера керівництвом клубу ніколи не називалася, однак час від часу у ЗМІ публікувалася орієнтовна сума. Влітку 2018 року вона нібито складала 15 000 доларів на місяць.

 

Читайте також:

 

2114 днів Василя Сачка у «Ворсклі»: найпам'ятніші миттєвості та враження (ФОТО)

 

Сачко прийшов до «Ворскли» влітку 2008 року у якості гравця.

 

За новий клуб він дебютував 23 серпня 2008 року в домашньому матчі проти «Шахтаря», в якому його команда виграла з рахунком 1-0. Свій перший гол за нову команду Сачко забив вже у своєму другому матчі, 30 серпня 2008 року проти «Іллічівеця». У наступному матчі Василь своїм результативним пасом на Дмитра Єсіна допоміг своїй команді перемогти «Дніпро».

 

Через два тури він відзначився голом у ворота запорізького «Металурга». До початку зимової перерви Сачко виступав в основному складі команди та не забивав, втім його команда не програвала та перебувала у верхній частині турнірної таблиці. Взимку керівництво клубу вирішило продовжити контракт з Сачком та підписала договір до 30 травня 2009 року.

У весняній частині чемпіонату Василь брав участь не у всіх матчах своєї команди й забив 2 голи, а саме по м'ячу у ворота «Дніпра» та «Кривбаса». Всього в чемпіонаті він забив 4 голи, а його команда посіла 5 місце.

 

 

У Кубку України сезону 2008—2009 «Ворскла» стартувала з 1/16 фіналу, де переграла «Зірку». Далі команді Сачко протистояла «Оболонь», в матчі з якою вдалося відзначитись голом, а його команда перемогла з рахунком 1-4. У чвертьфіналі було пройдено донецький «Металург». Півфінальний матч «Ворскла» грала проти «Металіста» у Харкові, Сачко не брав участь у грі через травму плеча, втім його команда зіграла з рахунком 0-0. По регламенту того сезону у випадку нічиї команди грали другий матч. 13 травня 2009 року команди провели ще один матч у Полтаві. Василь грав зі стартових хвилин. Вже у першому таймі він забив 2 голи. Більше матчі голів не було й гра закінчилася з рахунком 2-0, а команда Сачка вийшла до фіналу.

 

На наступний день після матчу з «Металістом» Василь почав переговори з клубом та продовжив контракт. Фінал проходив у Дніпропетровську на стадіоні Дніпро-Арена. Матч відбувся 31 травня 2009 року, а суперником полтавського клубу був донецький «Шахтар».

 

На 50-й хвилині матчу Сачко забив переможний гол. Василь став найстаршим автором голу у фіналах Кубка України.

 

 

З червня 2013 року — головний тренер Ворскли. В цей період команда стикнулася із фінансовими труднощами, заборгованість по зарплатам гравцям іноді сягала більше року. Попри це команда демонструвала достатньо високі результати. Ворскла грала в Лізі Європи у сезонах 2015/2016 та 2016/2017, проте обидва програвала в першому ж матчі, словацькій Жиліні та хорватській Локомотиві відповідно.

 

В сезоні 2016/2017 Ворскла здобула Кубок Престижу.

У 2018 році Ворскла під керівництвом Сачка здобула бронзові медалі Чемпіонату України та пробилась у груповий раунд Ліги Європи.

 

Олег ДУБИНА,

doa.in.ua

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог