Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Погляд через об’єктив: Олександр Мамай

Міському голові Полтави 11 червня виповнюється 50 років.

 

 

Згідно з офіційною інформацією, чинний голова обласного центру навчався у полтавській школі № 19, яку закінчив у 1985 році.

 

У 1986 році Олександр Мамай поступив до Полтавського інженерно-будівельного інституту (нині Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка) на денну форму навчання за спеціальністю «Теплогазопостачання та вентиляція». У січні 1987 року був відрахований з вишу за академічну заборгованість.

 

У 2006 році Олександр Мамай брав участь у виборах мера Полтави, але зняв свою кандидатуру на користь іншого кандидата — Віктора Животенка, який тоді програв Андрію Матковському.

 

За результатами місцевих виборів в Україні 31 жовтня 2010 року, балотуючись від Полтавської міської партійної організації Політичної партії «Совість України», здобув переконливу перемогу (61,64% виборців) і обраний полтавським міським головою, про що оголошено постановою Полтавської міської виборчої комісії Полтавської області від 4 листопада 2010 року № 200.

 

Згідно з даними «Вікіпедії», під час своїх каденцій Мамай неодноразово потрапляв до скандальних ситуацій, найвідоміші з яких:

 

- 27 вересня 2013 року полтавці, незадоволені рішенням міськвиконкому № 112 від 1 серпня 2013 р. про підвищенням комунальних тарифів, взяли штурмом будівлю Полтавського міськвиконкому.

 

Мітингувальники вимагали зустрічі з Олександром Мамаєм. Однак той вислав до протестувальників секретаря міськради. У відповідь мешканці, очолювані депутатами-опозиціонерами Сергієм Капліним та Юрієм Бубликом, зламавши міліцейські кордони, зайняли перший поверх мерії і окупували залу засідань на другому. Мамай, усупереч запевненням його оточення, що його немає в приміщенні мерії, перебував в цей час у своєму кабінеті під охороною загону «Беркуту». Нардепи змогли витягнути Мамая з кабінету до сесійної зали, але після нетривалого діалогу той утік;

 

- у 2014 році до судді Октябрського суду Полтави Лариси Гольник надійшла справа про корупційне адмінправопорушення відносно мера Мамая, яку вона почала розглядати. Мамай не з'являвся на засідання, тому його доставляли до суду примусово.

 

Суддя стверджує, зі сторони мерії на неї чинився тиск, пропонували хабар, погрожували. Сам Олександр Мамай під час конференції розголошував телефон і домашню адресу судді;

 

- за каденції Олександра Мамая в Полтаві почався процес хаотичної забудови історичної частини міста, який продовжується дотепер;

 

- у серпні 2016-го міська рада не продовжила договір про оренду арки у будинку Соборності, 27, що у підсумку стало причиною кривавих сутичок 4 квітня 2017 року.

 

До вашої уваги авторські світлини Олександра Мамая, зроблені протягом останніх років.

 

 

Читайте також:

 

Сталінський терор: історія репресованого директора полтавського вишу.

 

Олег ДУБИНА,

doa.in.ua

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог